Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Spoon lounge

2007.12.08. 18:24 | justblaze | Szólj hozzá!

Ez az első bejegyzésem és hát őszintén megmondom nem így akartam kezdeni. Inkább egy pozitiv példával de ez annyira meglepett, hogy muszáj minél hamarabb leírnom.

Szoval egy hete egy nagyobb társasággal vacsoráztunk a Spoon hajón. Ez egy nagyon felkapott hely Budapesten az árai is ehhez viszonyulnak. Ehhez képest már az elején furcsa dolgok történtek. Egy szülinapi összejövetelt akartunk megrendezni ott 16 embernek. Először is csak e-mailen keresztül lehet foglalni. Ez már egy oylan dolog ami a minőségi vendéglátást megakadályozza. NEm áll sokból, hogy valaki áll a telefon mellett és felveszi a foglalásokat és mindez sokkal személyesebb is mint egy elektronikus levél.

Szoval e-mailben tudatták velünk, hogy mivel nagy társasággal megyünk válasszunk egy azaz egy előételt mnd a 16 vendégnek és egy kissebb étlapról válasszuk ki előre a főételt. Ezt szóvá is tettük majd megjegyzem egyáltalán nem kedvesen beletörődtek.

Elérkezett a vacsora napja, én már alapból nem úgy álltam a dolloghoz, hogy gördülékenyen fog menni de semmi baj, a legjobbakban reménykedtem. Beléptünk a hajóba jobboldalt dohányzó baloldalt nemdohányzó rész van. Középen egy national-geographicos mappával egy csaj elküld minket jobbra, hogy ott az asztalunk. Ruhatárban kapunk egy ilyen kék bilétát. Tudjátok azt a legolcsóbb kék kis vackot. Ok megjön mindenki, rendelünk egy pezsgőt. Pezsgő kis üveges ami ugye nem olyan minőségű mint a nagy és a pincér meg sem kérdezi, hogy az megfelel e a kedves vendégnek.A legnagyobb baj az egész hellyel az volt, hogy úgy kellett válogatni az ételek között, hogy melyiket lehet legkevésbé elszúrni és ez egy ilyen árú étteremnél megengedhetetlen, hogy vendég nem bízik a konyhában. Krtem egy sushi-t előételnek(tudom bunkó vagyok) és borjúpaprikást főételnek és mivel nem voltam éhes kérdeztem , hogy a sushi tálat lehet e féladagban kérni. A végén még a pincér volt felháborodva, hogy mit képzelek éndehogy lehet különben is jó lesz az nekem.

Körülbelül 45 perc mulva( igen 45 perc) hozták az előételt. A sushimmal nem volt gáz de párom ruccola salátájával annál nagyobb. A saláta levelek körülbelül 1 napja ázhaattak az olajban a frissnek egyáltalán nem volt mondható. Ekkor rendelt az asztalunktól az egyik pár egy pohár fehérbort. Ezek után kihoztak nekik egy pohár vöröset majd mkor szóltak , hogy ők fehéret rendeltek a főétel mellé kihoztak egy desszrt bort. Ha egy főétel 4-5-6 eezer forintba kerül akkor ez már gáz.

1 óra múlva hozták a főételt mire már mindenki teljesen kiéhezett. Az én főételem se volt rossz de nem is volt jó. Borjúpaprikást már nem tudták elszúrni. A szülinapos szegény szarvasgerincet rendelt. Most kitérnék kicsit a szarvasgerinc témára.

Itt a szarvasgerc körülbelül akkora volt mint egy fél csirke mell. Hát aki evett vagy készitett szarvasgerincet tudja, hogy az nem ilyen. Legfeljebb egy tiz centi átmérőjű hús amelyet sokáig kell pácolni és sok finomsággal meg kell tűzdelni, hogy igazán jó legyen.

Szoval itt a szarvas gerinc mondom csirkemell nagyságú volt és nem gerinc volt hanem szépen kiklopfolt comb. Recés késsel nem lehetett elvágni. Igazi cipőtalp! ZSemlegembóc volt mellé és vadas mártás ami jó volt de a hús ehetetlen lett volna a legrosszabb menzánál is.

Miközben a desszertre újabb45 percet vártunk elmentem a mosdóba. Komolyan mondom ilyen kilátás wc-ben nincs a világon. Látni a várat amely este gyönyörű de itt is rontott az élményen az, hogy az ablakpárkányon kb. 5 hónapos por állt. Ezután szóltam a pincérnek aki remélem ezt továbbitotta a főnöknek.

Ezután a desszertként rendelt sült banánomnak nem volt banán íze volt. Az ízből egy nagyon furcsa állagó fánkra lehetett volna következtetni.

Körülbelül éjfélre végeztünk és nagyságrendileg 100-150ezer forintot fizettünk a vacsoráért. Szerintem a hely gyönyörű de étteremnek alkalmatlan a hely miatt. ennek ellenére ezt lehetne ellensúlyozni a csodálatos kajával és nagyon kedves kiszolgálással.

Igérem legközelebb egy pozitív élményemről fogok írni......

Címkék: kaja étterem spoonlounge spoon

A bejegyzés trackback címe:

https://petikekajal.blog.hu/api/trackback/id/tr23257133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása