Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Peppers étterem a Marriott Hotelben

2008.01.20. 00:10 | justblaze | 3 komment

Ezt a helyet egy kedves barátom ajánlotta, akinek igencsak adok a véleményére. Fontos megemlíteni a későbbiek miatt, hogy ő vezető beosztásban van egy nagy szállodaláncban és emiatt sok helyet, megismer, kipróbál.
Szóval ő mondta, hogy ebédelt egy nagyon szép helyen és az étel is kiváló volt.
Gondoltuk kipróbáljuk ezt a helyet, különben is érdekelt, hogy milyen lett az új Marriott. Régen ez az épület volt az Inter-Continental és most átépítik. Nekem személy szerint kívülről nem tetszik ez a stílus, talán kicsit túlságosan is modern.
Tehát megérkeztünk az étterembe. Mivel átépítés alatt van a szálloda egy kis folyosón, keresztül közelíthettük meg a lobby-t. A recepció előtt óriási tömeg volt, ezen átverekedni sem volt egyszerű és mivel átépítés van csak ez az egy út van az étteremhez. Párom elég rosszul viseli az ilyen kellemetlen dolgokat és rögtön tett is egy-két kellemetlen megjegyzést.
Az étteremről magáról szeretnék írni pár szót. Szerintem egyszerűen gyönyörű. AZ egész egy nagy, átlátható tér. A konyha középen van és teljesen látható minden benne. Valószínűleg itt csak az utolsó lépéseket végzik el az ételen, de ez akkor is nagyon tetszett nekem. Minden szakács fekete egyenruhában van, az egésznek van kicsit egy Sushi báros a hangulata. Minden gép teljesen új, öröm lehet egy ilyen helyen dolgozni.
Szóval leültünk az asztalunkhoz, amely egy ablak mellett volt. Sajnos egy függöny miatt nem láttunk ki rendesen, de szerintem, ha befejezik az építkezést, akkor ezt a függönyt elhúzzák.
A pincérünk sajnos teljesen inkompetens volt. Rossz volt a megjelenése, a stílusa sem volt pont olyan, ami kellemes egy vendégnek és azt kell hogy mondjam hogy nagyon feledékeny volt. Az este során többször megfeledkezett egy-két dologról. 
Kenyeret rögtön hoztak, amikor megérkeztünk két fajta mártogatóssal. Mindkettő nagyon finom volt. Van egy ilyen furcsa elméletem, ami legtöbbször bejött, hogyha hoznak kenyeret rögtön a rendelésnél, akkor a vacsora is finom lesz, persze az még plusz, hogyha folyamatosan feltöltik a kenyeres tálat és a péksütemények is melegek.
Szóval az étlap egy nagy papírlap ami szerintem erre a helyre teljesen megfelelő. Nagyon érdekes, hogy óriási ásványvíz választék van. A világ minden részéről, 30-35 fajta vizet ihatunk. Ezek közül a legkülönlegesebb az amerikai Bling h2o nevű víz, amelynek egy üvege 10000 forint volt. Érdekes, lenne egyszer megkóstolni egy ilyen vizet amelynek áráért kapunk egy jobb üveg pezsgőt is majdnem. Én libamájat rendeltem előételnek és mangalicát főételnek, míg testvérem bélszín carpacciot előételnek és grillezett tonhalat főételnek. Itt direkt kicsit teszteltük a pincért, hogy ajánljon köretet a főételeink mellé. Látszódott rajta, hogy ezt valószínűleg soha nem tanították neki és csak tippelgetve válaszolt.
 Itt is nagy hiba volt a felszolgálónk részéről, hogy nem kérdezte meg, hogy mennyire kérjük átsütve a tonhalat ráadásul páromat teljesen elfelejtette, hogy ott ül. Ezek után, amikor hozta a késeket, nem tudom, hogy figyelmetlenségből vagy egyszerűen csak nem mutatta neki senki, de fordítva tette le a késeket, azaz a kis kést, kis villát belülre tette és a nagyot kívülre miközben pont fordítva kéne ezt.  
Az én libamájam tökéletes volt. Pont jól volt átsütve és a mellé járó szósz és hagymácskák is nagyon ízletesek voltak. A mártás kicsit édeskés volt, tényleg nagyon finom.
Megkóstoltam még bátyám úgymond carpaccioját is. Nagyon finom volt csak nem carpaccio volt, mert sütve volt a hús.
Az eredeti carpaccio sokak szerint Velencében született. A Harry’s Bar mai tulajdonosa az állítja, hogy pont tőlük eredeztethető ez az étel. Állítólag Amalia Nani Mocenigo bárónő kérte ezt az ételt, mert orvosa azt ajánlotta, hogy csak nyers húst egyen. A mustár szószos nyers húst a vendéglő akkori tulajdonosa a velencei Vittore Carpaccio festőművész után nevezte el, mert szerinte a nyers hússzeletek színe az ő képeihez hasonlított leginkább.
Szóval a baj az volt ezzel a carpaccioval, hogy nem volt nyers a hús. A saláta mellé finom volt és friss de a hús sütése végig bennem maradt. Ezután jött pincérünk egy-két újabb szerencsétlenkedése majd jött a főétel. Ezeket már két pincér hozta egyszerre, hogy egyszerre kerüljön elénk az étel.
Mindegyik étel nagyon jól nézett ki kívülről bár belülről kis meglepetést okoztak. A mangalicámat el lehetett volna készíteni puhábbra is, de a mártás mellé tökéletes volt. A korábban ajánlott ruccolás krumplipürének jó volt az állaga bár a ruccola íze egyáltalán nem érződött rajta.
Testvérem tonhalának nem volt rossz íze, de ebben a halban az a jó, hogy a közepét nyersen hagyva sokkal finomabb, mint annyira átsütve, hogy a már kifilézett szálkái mellett a hal húsa csíkokra, essen. Egyszóval túl volt sütve de a mártás ezt is feldobta. A mellé ajánlott zöldségek is túl voltak főzve, épp ezért nem különültek el a különböző zöldségek ízei, csak egy ilyen tompa zöldség íz érződött.
Ezután rendeltem egy tiramisut peppers módra, tesóm egy kávét párom, pedig egy szilva sorbet. Pincérünk a kávét nem hozta ki, de direkt nem szóltunk, hogy vajon a számlázásig eszében volt e vagy nem.
A tiramisu tényleg pepperses módon volt elkészítve. Ebből is egy dolog hiányzott, a mascarpone sajt, ami elvileg de ennek a hiánya itt nem volt baj. Sőt! Az egész tetején cukros babapiskóták voltak, alján már rendes piskóta és közötte a hab és kakaópor rétegenként. Nagyon jól esett egy ilyen nehéz vacsora után egy ilyen könnyebb desszertet enni. A sorbet is nagyon finom volt, szerintem ez volt az est legegyszerűbb de legfinomabb étele.
Pincérünknek végül szóltunk, hogy a kávét elfelejtette, és ekkor jött a legrosszabb reakció. A termesztésen uram, elnézést, mindjárt hozom kombináció helyett jött egy ”biztos? Csak, mert szerintem ez nem volt” mondat. Ezen tényleg már nevettünk.
Pincérünk mentségére legyen mondva, hogy sokkal nehezebb úgy dolgozni, hogyha a vendégek húzzák a szájukat, már akkor, ha leülnek az asztalhoz. Ilyenkor valahogy többet hibázik, mint amikor a vendég boldog, elégedett és mosolygós. Ennek ellenére ez nem fordulhatna elő egy ilyen helyen.
Összességében szerintem a kedves barátomnak hibás illúziója van ezzel a hellyel kapcsolatban. Valószínűleg tudták, hogy ő ki ezért nem egy rosszabb pincért fogott, ki mint mi. Ennek ellenére azt nem értem, hogy az ételre mért mondta azt, hogy kiváló, mert szerintem voltak benne hibák és neki nem adhattak másik étlapot. Az egész étterem nagyon üres volt, de ha teljes gőzzel üzemel majd a szálloda, akkor szerintem jobban fog menni. Ennek ellenére a szinte tökéletes adottságait nem használja ki teljesen ez az étterem.

Címkék: velence étterem vendéglátás vacsora carpaccio peppers pincér marriott peppers grill marriott budapest marriott hotel

A bejegyzés trackback címe:

https://petikekajal.blog.hu/api/trackback/id/tr7303918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alvin 2008.02.03. 00:59:11

Ez a legkirályabb ÉTTEREM!!!!!!!!

zoláj 2008.02.03. 01:00:38

azám. király a welldone carpacció. reformkaja :)

Brasi 2008.02.11. 18:32:36

Na még mielőtt rosszul rögződne: a carpaccio véletlenül sem csak nyers lehet, lehet az mindenféle nyerstől a sültig. (Ha az extenzíven idézett wikipedia szócikket tovább olvastad volna, ott is ott van)

Az amire te azt hitted, hogy hab, na az volt a mascarpone. A marriottos tiramisu egyetlen felróható - ámde ízből kevésbé kiderülő - hibája az lehet, hogy ellentétben a tradicionális olasz változattal, ez azonnal készül, rendelésre.

Éttermi fogyatékos pincérre iziben panaszkodni kell, hogy másnak már ne fájjon. Mindazonáltal azzal tökéletesen egyetértek, hogy az éttermi élménynek kb. fele a kiszolgálás és a kompetens pincér.

A Peppers jelenleg messze a legjobb szállodás étterem, de szerintem a városi fine food mezőnyben is előkelő helyen van. (Tudniillik a szállóvendégek miatt kicsi az esélyed, hogy egy hetes marhapörit kapj bóti tarhonyával)

Uff

süti beállítások módosítása